Notiuni pentru stapan

Am sa incep cu cel mai important amanunt dintr-o serie intreaga de explicatii si sugestii ce m-au ajutat de-a lungul timpului sa echilibrez o multime de familii descentrate psihic chiar terorizate de comportamentul patrupedului lor.

Acest amanunt este ,,Rabdarea,,. Nu am sa filozofez insa pot spune ca ,,NU PUTEM CERE DE LA UN CAINE UN LUCRU CARE PE NOI INSINE NE DEPASESTE,,.

Acest lucru este valabil fie intr-o situatie simpla in care avem un pui si fara sa aiba vreo problema de comportament ne dorim sa il dresam, fie daca avem un adult cu ceva probleme de comportament de mult timp instalate.

E important sa ne analizam pe noi si sa vedem ce ne lipseste nu sa dam vina pe un patruped cu probleme care mai este si crescut si format de noi.

In statele unite ale Americii cei mai multi stiu ca atunci cand iti iei un caine iti iei o responsabilitate a hranei corespunzatoare, igienei cat si a disciplinarii cainelui. Si noi stim acest lucru diferenta este ca aceia chiar constientizeaza , NOI nu.

Fac aceasta comparatie deoarece in Romania ca si in S.U.A oamenii isi doresc caini capabili, disciplinati chiar de paza, insa ei pun pret pe comportamentul companionului lor deoarece asta le impune legea si de aici bineinteles si cultul lor pentru disciplina. Bineinteles ca exceptia de la regula va ramane intotdeauna existenta insa prezenta acestui prejudiciu de imagine parca acolo nu este atat de evidenta ca in Romania.

Pregatirea unui caine de paza trebuie facuta cu atentie deoarece lucrul in exces poate sa devieze comportamentul cainelui transformandu-l intr-un caine de atac, deci se pot declansa probleme de comportament greu de reparat. Nimeni nu isi doreste sa aiba ceva de impartit cu un caine agresiv in exces cu atat mai mult sa convietuiasca cu el.

Echilibrul cainelui nostru depinde de echilibrul nostru. Nu trebuie sa existe un conflict intre stapan si caine ceea ce inseamna ca nu trebuie sa corectam gresit cainele. O corectie aplicata gresit de mai multe ori va duce la aparitia unor probleme destul de greu de reparat in relatia stapan -caine.

CAINELE VEDE MEMBRII FAMILIEI DUMNEAVOASTRA , MEMBRII HAITEI LUI. O haita fara un conducator, fara un ALFA va fi o grupare in care va domina haosul.

Trebuie sa stim ca e important sa fim curajosi, radicali, neinfricati si capabili sa ne autoevaluam fiecare gest gresit,sa il recunoastem si sa il corectam pentru ca asa vom putea corecta corespunzator o greseala a patrupedului nostru.

Un caine ne va ajuta sa ne descoperim si cel mai important este ca ne va ajuta sa invatam sa ne pastram calmul intr-o situatie critica.

Apelati la un specialist in dresaj inainte ca problemele sa apara iar daca ele déjà au aparut nu le lasati sa persiste.

Daca aveti o persoana care se ocupa de dresaj, un specialist in care aveti incredere mai multa decat in oricare altul ,apelati la el. Increderea in dumneavoastra este cel mai important lucru din lume. NU numai cainele este de vina. Nu numai noi suntem de vina. Noi suntem de vina mai mult ca el,insa cu rabdare puteti face o echipa. Nu renuntati! Orice se poate repara! Daca l-ati luat nu il dati atunci cand aveti o problema pentru ca veti crea probleme si mai mari celui care il va lua. Totul este un lant al slabiciunilor care nu poate avea nici o veriga lipsa. Este important sa aveti o discutie cu un specialist inainte sa va luati un patruped pentru a va hotari ce caine se potriveste felului dumneavoastra de a fi. Daca il aveti deja, programati o intalnire pentru o discutie cu un specialist si acolo veti hotari daca aveti urgent nevoie sa incepeti un curs de dresaj sau acesta mai poate astepta.

Un caine dresat ... Un prieten castigat